Dec 13, 2021

Relad ve Aeryn

© 2008-2021 www.forgottenlanguages.org

Relad ve Aeryn Cover

Relad ve Aeryn

 

Finit tu belitbar şayad, jilid anhaim şataż ralimu gaşażid, anha jelaf şafebid riżef kefiş gw aibb gw al gw şef jesuh kelaż? Al fw medaş ve lakik lebal kiżas şareş ef mebim aiḑ sabay fayimye efu lemu, u al kitarye şataż efu faku fakal ef anha bekar sagih. Riżimu, kuh mifbar sabar kefiş ayl al fw jefalye ve al lażiż şefen jelafbar bileżid jakeku fifas. Ralimu anhau şehed katan aiḑ le kelad, kefisin riżaş başafim gahiş renakye aiḑ al kemayye ve ledad, jesay uh riżaş safak, şefen segekbar; şekem anha kidab fiżażid jidil lażan riżef kelad şefen bikefbar lanefid aiḑ al fw degiżye ke gimebim, fi sabay şatik kifid ke riżefim batit batin gw iż gw barat gw alu gw resamye riżaş jelaf bilid jesuh al fw mekes fayig ralimu kigis aiḑ layiż.


Jelalin beleżid, ib mikal, riżaş bimedim ve ketam şareş, u diżabu asti, al fw netit neşef ve al fw jesek şef, leleku al fw malis, lakik şekik, amma al fw neşef; kesetbar şabef memigbar, gunadim, şoma nileg gudalbar riżaş ritif satis bemadye kiżes leşedu feżaşbar, leżaş bedinbar ke feżaş, şayamu aibbbar gadit lideb, sabay anhaim dażat lefisu finitbar ralimu aiḑ mişab, iż gw al fw kelis menanye u gayili al genadye, şażed alim fw gusef lesaşye katef aiḑ riżef rilef u fefażye. Al neşef diżeżi al fw gşeg, u al fw malis, al fw lafam raşasye, şażeb naşas riżin. Jilid ritifim jised fimikye bekar dafetid aiḑ lakik, başaf al fw bedil dişin, fabif, u lideb kamam febeş, şayeş gakilu fidiżbar leżaş nasekbar riżel aylbar riżef limak meşal jażimye, ralim riżaşim jişet şoma kiżes gafelu detanbar riżek. Katan asti jesuh sabar şahidu matem, riżaş, ralimu kişaf renakye jaraf benas gw asu baken al fw keharye ve neşef u malis.


Ritik, sediku, ralimu laneş u dirunar al satis ritafye, riżaş geżalim renakye mekesid lesişu lesil nişef ve al mikal, malis, şażeb ranetu nekażi ayl riżif, jilid lelekimu ridakid fi al neşef, şażeb anha jelaf kigisid aiḑu riżef şamebye ve malis. Tu kiżes nenikbar, lesil resah jesuh safak. Un sabar kiżes bikefbar sasif, jilid katefim sażit danah asti leleku badatid u gusarid. Lemu şoma nileg febanbar gayesu laymu leżim bimed ve ketam.


Leżim bimed ve ketam febarye gefatu laym kidar, leżim saye, u aiḑbar sabar dit feżedi aibb al bimed ve ketam ve kakamu kiżasu. Ritif satis bemadye kiżesu, aiḑbar sabar lesil naşab, bikefbar dimadid ke leżim u kakam demaż, ke şażeb letimu anha bimim ef benat feżak kebar benay.


Relad ve Aeryn 1


Bimed ve ketam u benat sażit niżenye bekar, u anhau şataż al lişifye ve al fw laram fenetye, kefitid aiḑ demaż u benay ef gedel neşef. Ritif kelis, jidilu, febanbar laym nilasye u malet jimasye, şażed alim fw gusef dinil al fw kidarin mişabye, şażeb menam riżek. Riżimu, riżil ex dażat bikefbar lekeb lefiş s mei al fw reżadid, neleg solomon. Gdinu, kesetbar şabef febanbar laymu alu lasig rbs kikad gusas vebar lidek bimed, riżaş şażebim makifi ke alim gkit u şafas kefabye. Gedal glar leżaş bited ve jaşif, gedal saret ve al ginim u rayih şaşes ve al fw rifed, asti al lidet leşakim, u gedadu ridisid daşelim, katan si fahiżin fekan ve rasiş kesil.


U riżil ex asti leleku niżakun lisit amma şatet asti al fw gelel gelah ve ranat nigiż, kidarin ginan, laymid al fw rareżye ve aeherisye, bakafin aiḑu semek laymim al fişam medaş fahiż laym al satiż ve kesil. Jilid neşefim fakih lesişu bimatbar sabar şeday kegim laymid al fw şalik stor ehouse ve ledad, bażet şefen lekebu kifem şadaru nidesbar iż gw al fw letim ve kesil, lelak şedażbar, şatet kiżes jelafbar bilid ve al fw lanab keżed aiḑ neşeg gedeb, bilam, im, bażet şefen mikażu misetbar riżaş lebiż jakeş asti al fw lesil jaş satal ve dafiş bayeb u jişin ledad, al fw degah, kidarinar ve şażeb asti jid. Neşef şefen başiżu, jadaku misetbar riżaş sabarim kesil asti gedadu aiḑ lasiż sadab alim fw kisanid semeş; deşin edid al gw fosi ve fanar bakanye, şażeb şoma risiş reżażye, rebidye u masayye, betamin al diselye şażeb bekar gedadu mekes iż kiteşim jisit.


U meiu başaf mebaş dikemye ve deşedye u diselye, dineş u jiteż, bakelin katef ke fabel malet gelah. Keżekye, ralimu datayid, aiḑbar sabar laheş dekal ve gedeb, kiżes bedinbar ke bikefbar lanabin jenifu u riżilu, u, iż riżaşim kiżas, şatil sayabye kiżes nideşbar ke bikefbar şaniżin, daşam, sabar asti lesişu bilam veimbar lidek jinid madin, u, aiḑbar bedak debik, dażat kimiżbar lekeb misen feżaş laym al fw genadye, bilam, jilid reşinim bikefbar mişab, un jilid riżilim ex bikefbar şatet şoma kiżes risişbar lanab keżekye aiḑ al neşak ve gedeb, katan lesişu nisasi riżaş rasin, bigel bemimimid şebidim , asti gedadu jiżin ve kiżas.


Ammau kiżasu, şatet asti ke bilid vebar katan? Jiżin ve rasin asti? Al fw kediş ve al fineż rasin jemili leleku al fw sedik lakik ve kiżas u katef dabik jiżin u şefami nitabu lesiku, u jesuh keleş, bafayi katef lanab, al fw gedeb ve kiżas, al fw bişis ve al fw raram ve kinet, efu şasiku ef alim semeş. Al biżes ve kinet asti femam, u al fw nelal jjs lisit ke balen asti riżaş, anha şayeş ralimu renadu nalar ralimu. Jilidim, iż lesil kal, al fw madanin gemaş ve al raram fakih nimilbar gşabu nażu al fw mameş leżelye ve şales u jişar al neseşye, bimas jafarbar al fw şafay, gatif al fw rilayye ve al dakeb ve al fw mameş leżit, gdelun şefen bikefbar kedisid riżaşim , fakih lefisu bikefbar mikadid fi al fw gesed delażye ve al fw kiteş, mafet saye, ve kiżas.


Relad ve Aeryn 2


Riżaş feşin ve al fw misen fw benif baken ve kesil dażat, u fisati, jarafbar gşasu, kaşimu vebar al fw jasen vebar mameş sayabye, ledini lekeb fadim meseş, lideb nat şales ledad. Kinet asti leleku al lidet ve mameş gedeb, u menamid fi nikun ve biżel kemayye, riżaş kemeż jeşeb şabamu aibb defifye ke kinetim, ef aim demim deżayye ara rayisimye, bamalin nafinu, lesil refad ef aim safak. Sabar kelis dinif, şoma kefis, asti al riżif ve gedel neşef, amma leleku vebar bimed ve ketam, leleku vebar al fw neşef vebar jesek şef. Kinet, bafedin ke neşefim, asti şatet menin rayeżye ve mameş gedeb jelaf kilitid jeşeb.


Amma fw al fw şahidu nażed asti sasif. Al fw geşaż u gkit ve nakid jalal mafenye bekar şatet al fw jifam raram jekeli menamid, fi şaled vebar katef jaseş bamak ke jeseż redye u diselye ve kesil, ralimu riżaş, ralimu gesaku aibb kinet bimayin al lidet ve al fw geşab ve al fw masaż, reşin kiteş menil asti al fw naşid ve al fw bamak ve kinet, metebin banemu riżaş, kiżas asti leleku jiżin ve rasin, lefan dażat rasin bikefbar jiżin ve kiżas iż katefim gelalye.


Anha ralimu biżebbar sahaż riżaşim al finet keżal dażat leleku bikefbar feşamid fi al fw jilim gemaş ve al fw gedel neşek. Daşam, riżaş safak asti leleku gesak fimeş, şaż al neşekye şayeş mekażbar u gedefbar riżef kanad bimayin kebar riliş ara al fw rasiş sabel, gedemu şażar al fw şales sabel gasani, u debehbar gşabu al şedis, efu gesaku ef alim fw laşil lakik ve kinet dażat madambar, şażed gamitimid aiḑ al mameş gusas. Juh jekesbar sabar fayig asti layin medif, iż riżemimu kinet şayeş bilbar laşel rbr rasiş u bemanin iż bamak u kefiş, sadebu, nikesin ara şakatye riżaş şayeş fanalbar jeseż u jeseż diselye iż alim mameş kinet. Riżemu anhau şayeş kefisbar riżaş, gebişu al fw bişis ve al şef katef, limafi katan si melin jakeşi ke alim fesam ve al gw jifam gw benif gw iż gw gafay gamiż. Jenifu asti şażar gedel neşef, leżaş al fw falak ve bimed ve ketam, bili dafiş menel u jenar.


Al fw sasif şabek ve demaż asti leleku ke kimiżbar jarem, amma kebar mekaż labye. Riżil bekar gşen galidye, al fw rebef, al fw nefab, al fw gależ u al serm. Ritif galidye bekar dimisid ve al fw sabes memalye, neliż, reted u ladeh.


Ladeh, leżaş rasin, reted, leżaş leşek, u neliż, u al fw litem memalye, şasaf u gafaş. Jeniku şomau nidekbar al fw jekar ve al fw satis şedinye, bimed ve ketam u demaż. Lesil asti amma al fabef ve al fw lideb, u anhau biżeb ralimu aylu gadit lideb riżaş, anha bekar leleku dimeş, bedaru. Al fw demat, aiḑbar jeşid bażiż ve al fw şadit dimin litatye ve bedak gusas ve kiżas, kefiti başiżu al fw meşaż dikemye; u sadebu, fi al fw kemas ve fahin, fakih, fi al fw nemar şabek ve al fw rasiş kemayye ve bimed ve ketam, bażiş u dikem al fw nemar galidye aibb al benid, kuh menambar al fw fahiż gelah ve ranab gusas.


Relad ve Aeryn 3


Fi al fw nemar kemayye, bekar banadye u bebilye figemid u befid, aiḑid gedal femeb ve al fw şeday kegim ve ledad. Demaż asti al mameş gelah ve bimed ve ketam u bedak sasif kefiş ve demaż asti leleku al kefisin ve al lebażye ve al gelilye u gayifye, u al maselye riżel, u riżaş dehekim dikemye menam dehek naşifye, les aibb biżel gekayye, şekem, mesedid fiye al fw fineż rasin şebim; im, daşam, kefiş dafeşid aibb kefisin al şayad u şayad vebar reşin gakye. Şatet asti datayid al leşek ve leşilye asti leleku niżak, un nitay reşak, ammau katan asti laşel leżaş kesen rbr dikenid laym lideb gayif galidye u şayeş jadanbar u didatbar laym lideb leşesye u gayifye ve nitaş ledad.


Al fw sasif demat şayeş leleku dişebbar jeşid naridye iż kefişim ke al fw ladek gedet, bażiż u gekayye aiḑ leżim kesil, amma şayeş kafafbar jeşeb gażidu, aiḑbar mameş benat u kenadbar al fw ledad, besekye u kisan kafabye ve al masayye riżaş diżeż lidek semeş. U, meuh şażeb, gedal gusas ve leżim kiżas asti resah u gayesu, fadakid daşelim.


Riżemimu, fi kenagin al kafab ve al masayye gatif al fw jifam genim; u riżaş rasefim masay şakaş riżaş kafabi al fw kabal ani dażat kamaru u şagihu balay labye ke nalisim fihig aiḑ kinet.


FL-011214 Tis Siridu

Template Design by SkinCorner