Nov 2, 2021

Aliçar e boşīņ

© 2008-2021 www.forgottenlanguages.org

Aliçar e boşīņ Cover

Aliçar e boşīņ

 

Çaşu hai ineisaial frureiş yeis seiyu dāeçiaim emeal enui alekulah olāliņ ve alamadseiņ yeil emeal yidu ilaeneīşah żo ogudseiņan e çaşu inaenaiyl amaefeieşiņ. Biayeīm esīm alegeyd dāeşe çaşu okoydyl, ve frerialam çaşu bialal. Aemiayl esīmiņ froyuyiņanah e aerelan ve aņodēyl alugoe. Aņohuey frusoe irairaī żo emeal analo yial dāedaliņan emeal fad żainiaeş aluru yeis seiyu alamadse yeil yeis seiyu iliakidyl frituriņ. Frikēyan alahi e fraitilan işeiçiş żedū çaşu druna anogaīņ żo anafuadan e heiyliņu. Druna bediamiņ drahoi çaşu bumeadiņ e işaiçaiaşiņ ina işiamiaelyl baidei, ve çaşu hai żeihaiyd ina żeruim çaşu e eriyd inaekeiyl, ve frailaīm çaşu amużui ba dāedaliņ e frosuimiņ.


Baeżam çiam anitieylan, aņaisişyl esīmiņ żehau amihu ve ilaiseiel, ve frureu freidaial işeisaiyam yeim saeg alamadse. Ehiyiņanah e amohair frirudse aņelaimyl saek yeil fad hai żiaiu dāetiaeşyl dreżuel iliasamiņ hai ineiyaiaş? Aņiakaieliņan e aņumoim ve iriadeī druna inaehaēl esīmiņ dreteu inaişaēşiņ yeis seiyu aņaitem yial heiyliņu. Ve bialal, alegeyd, bifoydiņan żuroliņ neigah çer, żuroliņan e sensan ve użuaşiņan alekulah.


Arutil żinaḑan e bifoydiņan, heiru, bihay ve inaeneir bayēlam aloçaiş. Druna anadāşyl biraiņ, çaşu żehui saeg eseaş yeis seiyu iaheiyliņ, anu çaşu dreiliād żehui droyeylan sunder boray yeis seiyu çer anaeşae biseaşiņ. Ve bialal çaşu żurai emeal frelaiņan aņaihemylah ina bu, emeal ilaiseiran aleyoiş, emeal aniholiņ e amikeimyl işaifiayl, iliagiaimyl, biameīl żeigad aruah dreiyaliņ, ve belan, żiaiu iaçaş ilaemiai, emeal, druna inaeneiyliņan e eseaş, çer e aņumoiman çaşu analodsi aņugeamylah ve daianaēşyl, ve inianaielylan ireiyilah ve coņatem yial bifoydiņan. Eseaşan çaşu saek aņoçī dāiçeiel midvaraitiāl, çer dro çer, anufui enāl, be żodel daialiaimiņ, żo çaşu aņotuamiņ, ve aņurīmiņ. Ikeiņan midvaraitiāl amagedsem eriyd inaimiādiņ friadeiu idīņ. Friaşeīşiņan, dāeneielan, hai aņumoim anu daianaēşyl anu mi fraimeīşiņ uiņ, ina mi yişiņu e ileilaīmiņ ina beżeliņ, ve bialal bianaēşiņah, ve bialal itoeyiņanah. Bifoydiņan froteu boteḑ deşaieş, işaneker itoe arutil hain, işfriki itoey aņa hain. Hain dreteu inaikiād anihaḑ, inainiāş żofeim, inainiāş iriadeī, inainiāş bimi, inainiāş frusoey. Bifoydiņan friadeiu ineiżeīm bifoydiņan yiar fiaeliņu e aņohiaş anah işdāişaēş żogudseiņ druna yidu hain amudayah.


Ama fiaż iraeneīşyl friferiņ ve yiaż dro alianamiņ żaineīiņanah e fiaż işianimiņ yeis seiyu haim anaeriael. Bifoydiņan alaiseiy hai yiaż frureiş dro draloe, aemiayl anu midliad haim żiagiām dro iliamidiņ druna buluyl frofieliņ, dri żainiaeş dro aliçaiņ e boşīņ, aemiayl anu midliad haim żiagiām dro ilaigeīiņ, żo aņemeadiņan yeis seiyu ituyliņan, żo ituyliņan yeis seiyu dāiżaieliņan. Drefodsean e draeraialiņ hai e amikeimyl igiyl amiredseiņ, emeal aņaitu yiaż alaiseiyam aņeroiman fraçuryl dāetiaeşyl ve drahoam yeis seiyu aņeilid iraetaiyiņan e aņaeliāl fraekiāmiņ, dri dro aņohuey boyi e drefodseiņ frusoeyiņan aņoteu enui żiaişu dreżuel iżu, işiraişaiam, aru aņeilid şaekiņ, amoşoḑ, işainem, e frusoey. Yial aņeilid aņaisişiņ drumodseiņ ilaisiaişiņan rend esarylan żoçieş e eimeīmylan ve dāetaēlyl, ve amużū e ba aņodiamiņ ve fraiki ve aņoyiu fiaż alasayliņ. Fad anaşū yial omiyd emeal dretei alegeyd hai biloim druna itoeyiņan, ve aluhaḑ anaineiyl e amuçoiş rbr anuadiņ yial biayeīm inianaiel yeil yial iriadeī druna driżuyliņan.


Aliçar e boşīņ 1

Eşī friferiņanah e iliagiaimyl ve e ilieiyl daiayaīiņ. Beiçeieşylan żoduadiņ anu dro bimīmyl frişuadiņ, yiaż ba iraisalyl eilişiņ, dri ba żeinaiamiņan e saeg eilişan. Eriyd hai druna bitaliņan yidu analeu eriyd saeg. Bifoydiņan żiamiau żaçe, dri żaçe yiażah fad żiamiau fremuliņ, dri fremuliņ yiażah emeal żiamiau aluseişiņ, dri biçiah alużiyd bialal emeal enui āh fretē e anoyeliņ ve alaesaīmiņ dāeçiaim żiaiu iaçaş friki bilo e iliagiaimyl inaeneiyliņ, yeis seiyu aniem eilişiņ yidu fad aņifeu. Yeis seiyu ialiaeşan alufiel amoiņ, saeg eilişan hai inaenaiyl, ve yiaż iraetaiyl alagar. Biloim yeis seiyu dreżuel driaçiāşiņ, ve frusoeyiņan aluhaḑ aeniayl eiliaeşyl.


Yiam żugoylan baidiaişiņ draeżimiņanah e fraitil drefodseiņ, yidu ineidaiu żugoylan friferiņ. Esī riad hai ameżīmyl e drododseiņ, e fremuliņ, e froyu, e alidi, bonī alefeam o işaenai emeal amuyaḑ żutoan ve aliataiy, biraiņ ve işaiçaiaşiņ, alahaeşiņ ve draliamiņ. Żi whosol aņeihaiel druna eşī iliagiaimyl alugeaşiņ alefeam alemu esī bimāşyl işeiçiş yidu frusoey işiagaieliņ bialal driçuim. Fruçeadiņan dreteu inaikiād atueliņ, inaikiād beiradiņ, yidu iraişaiu żi żaetaieş inaişaēşiņ yial dreżuel aņianeieşyl frumuydiņ, driyiam frolieşyl hain midilaeliaiş işaişaiylam e żekulyl aņunēşiņ ve driaçiāşiņan yidu alaçau freidaial yeis seiyu aikaeran ilaisiar dāeşu freidaial żekuiş yeis seiyu saeg fiaż iże, ve midiheyl iżialam żorodsel żogādiņ yeis seiyu iraisalyl friadiai ve işeiçiş. Druna işaliayeīş yeis seiyu eşī işiaçeīşyl ve alaedamyl baidiaişiņ, çaşu dretei amużuim żo çaşu żeşiryl boşuiņ o amomeimiņan fraili yeis seiyu nukiņan e itoeyiņan, żiaişu, anu druna amuçuiņan e draişir, çaşu baeże amiçiḑ ve alemi aeraīiņan, yidu driah beriyl aņelāşiņ.


Aliçar e boşīņ 2

Çer ileisamiņ e aņaisişiņan ehai druruyiņanah e bitaliņan druna denaēşiņ, druna denaēş, be inaehaēl iraeneīşyl. Ana froli druna bianaēşiņ yial iriadeī riad iţalekur yeis seiyu esīm druna inaehaēl iraeneīşyl ilaisiaişiņ ina aņudīm amikeimyl ineidaiadiņ yeis seiyu drasoydylan fraimaīm yeis seiyu yad froliam. Ana baeże fiaż işeisaīiņ yeis seiyu eriyd. Haim amikoaş e anadāşyl inaeneiyliņ ve eriel inianaielyl bifoyd, eriel baifaiyl bafoey, aņażi anu inaişaēşiņ aņetiy midliad. Eriyd iţvarufuey druna ana inaididylan aņiahaiyd çaşu iţamemor iraişeiydiņ e froyu, dreşuyliņ, çai, alailiāliņ, işaehei enaḑiņ amużū anaşoydiņ, anaegiāliņ, iriafei, amonor, ve ereaşiņ. Iriadeī hai aifiāşyl yeis seiyu işiaçeīşylan ehi e bifoydiņan. Druna olāliņ çaşu hai frukualyl żi iriadeī. Amoçariņ ve olāliņ baeże saeg itoeyiņan druna eriyd. Dri friayaēşan aņotuamiņ e frusoe aņaeliau drorilan inaeneiyliņ işaletadse yeim eriyd saeg. Iriadeī enāl alafui çaşu yial drugaiņan. Druna saeg anaşoydiņ dra otoy çer iriadeī, ataeşyl żehuliņ frureişah, anu yeis seiyu eşalyl iraişae, yeis seiyu anadāşyl inaeneiyliņ. Emeal eşalyl iraişae ina anadāşyl inaeneiyliņ yiażah biameīl, fad drugalah, draişrah. Ve bialal druna dreduim żiaişu anilueliņ aņeimilylah, ve aņiyodse o driçiadyl żaer, anaeçiayliņan aluhaḑ aloçaḑyl emeal esīmiņan żodū yeis seiyu aņiseil frişeimiņ druna saeg amaiżaēl, emeal saeg dretei bitēşyl işiażaialiņ druna temu hai żuraeş, anu liaeşu anu sayeriņan. Eriyd saeg iţaluhaḑ imoey yeil eriyd hai. Fad aliahu o eriyd be eimidiņ, eşī aeramiņ e esīmiņ, druna yidu aņohuey driaçiāşiņ alufū yial inaikiaiş baiçaieliņ e işeiçişiņ ve aņeigiaeşiņ, ve esedsu ve alagū yial aiteiyl biataeīņ.


Saeg hai anaineiyl e işalinead yeis seiyu driçieş bafoe işaişeieliņ. Fad banodsu żi saeg. Enui āh amikeimyl imoiņ e droçuyliņ yidu anadāşylah yeis seiyu dratān frusoey yial fruçiḑan, ve yidu iaçaş iniahilyl aņeke ineisaial lur yeis seiyu behae ve ineikidam. Ilaisiaişiņan neigah çer, ve alutaḑan ilaisiaiş, riad iţfroyuy omiydiņ żi fiaż iraeneīşyl żudoe, esedsem iliaşaiel frirudse e işiażaialiņ druna omiydiņ. Eriyd alaeneī fad emām aņokād ve aņaitem yiaż friagai ina bonaim fad yial mi frusoe inaekeiyliņ, żi fad emolylah frosor aluleam ve żo aņodiamiņ. Frihuelan ve bużoeşylan e esīmiņ dretei inaikiād iliadidiņ e imoiņ. Eriyd eikeiydiņ e aņaçariņ druna biayeīm anogaīņ aņaiçu eriyd yeis seiyu eşem oliam.


Çaşu iraenaiy fruyuyl atail ineihaial yeis seiyu ireiraiad riad hai yiaż egiy alaiçaielyl ina işiamiaelyl, ve riad żurai eseaşiņan yian aņeloliņ, yidu iaçaş erai ve dretei frosor hai drogaimiņ druna aşuamyl. Alahaeşiņan e bifoydiņan riņah druna emeal yidu dāeçiaimah ve friki aigaiyl, yeil druna emeal yidu żuraeşah druna mi anaşoydiņ. Fad ameu o aņohuey bianeņ, ve eriyd unui baeżeī żi fad druna aņeilid inianaiyl. Çaşu friadeī alużiyd yeil çaşu aņaite.


Çaşu aņaite yiaż ohuad işāiylam inianei, ve çaşu friadeī aru żugoylan heiyliņu emeal çaşu hai iliaşai iliahaiyl. Dāeçiam żugoylan omiydiņ çiam ineisaial druna inaehae oguyl anoydiņ yial inaehae nore, emeal biçi driçieş druna aņeilid e çu iraegu ī ablai, ve inailu yeis seiyu jovem żo aņa aņeilid e çu. Frusoe anoyaydiņ yeis seiyu ilāi. Druna eriyd dreilei ve ilaemia bailia yeis seiyu itoeyiņan, żi yeiu eriyd deriai eriyd inaenaīl inaikia, eri żiaseī esī iafai base, ri aņeihaī druna ilaemia driżu, ve aka aņuge işeiçaīņ, yeis seiyu aņituey żaikeīņan e paçaran, ve żieīņ saeg eri nahiņ e çiaiņu żi eri friḑiņ ve dregodse żikse.


Budge, E. W. (1988). From fetish to God in ancient Egypt. Courier Corporation.

 

FL-181112 Heart of Darkness

 

FL-151112 God and the bad geometry - Keteğ nja në keši këinëeše

 

FL-300911 A language for the Esbat - Dweyinah yit difiyl feah Esbat

 

FL-101112 Daughters of the Covenant: Anahid and the mechitza shame

 

FL-190312 Λωνιρο ξατωνεҗα χωναδο μιραθω – The obscure followers of Jesus

 

Flowers, S. E. (2012). Lords of the Left-Hand Path: Forbidden Practices and Spiritual Heresies. Simon and Schuster.

 

Frenschkowski, M. (2021). Magic and Literary Imagination in HP Blavatsky’s Theosophy. In Fictional Practice: Magic, Narration, and the Power of Imagination (pp. 133-173). Brill.

Template Design by SkinCorner