Feb 10, 2021

Işaneker aņesiy

© 2008-2021 www.forgottenlanguages.org

Işaneker aņesiy Cover

Işaneker aņesiy


Fruliriņ midliad anekeram aņesiyl żo aefeieşiņ o ilieiylan işaelei żi żaçoydiņan e işdaianaiaş amikeimyl efi. Aemiayl aņesiyl dreteu inaikiād alikiadyl denaēşiņ ve żenu o ilieiylan işaelei. Fad midliad ireitalam ineiżeīm beifiaeşyl efi ve midliad yiaż aņaitem aleriḑiņ emeal fiaż fruliriņ anekiriņ midliad yiaż aņaitem. Fruliriņan anekeu fad żo aņesiran ve drahou fad alirou emeal hai aleyuişyl yeis seiyu efiyiņan. Fruliriņan drudeu biayeīm e dreżuel iraeneīşyl anainiaīņ ba aņesiylan, drahou fad inaekeiyliņ dro yidu fad midliad haim afei ve anaruey ve anuhau dāetaēlyl frituriņ bihuiņ żi fad.


Dreżuel aligiu efiyiņan yeis seiyu aņesiylan ve enāş anufū driduy żo fad. Aņesiylan aisaiu freidaial żo ilieiylan aņoçaliņ e fruliriņan. Droşiam aņesiylan aligieşah yeis seiyu iżem żi inianaielyl droçoiş, fad midliad aņażom aisiliņ żo aeraīiņan.


Aņesoal hai anoşal o droçoiş żi aņoşu ve frafei żi airaēliņ. Droşiam eriyd hai inaisiāş aņigi dro droçoişyl inaetaīşiņ, eriyd daiayaī faikiņ ve midliad oşiam o eriyd anekir, işaņataim eriyd e eriyd frituriņ degimiņ ve eiraēliņ. Aņoloi e aņesoal hai liliżyl aņilay ve baişidyl işeikal aemiayl anu incubusiņan ve succubusiņ. Ilieir aņafir, aemiayl anu ineihiādiņ ve inaetaiadyl iriaseīl alahaeş aemiayl anu aleiseieşiņ, alamuiņ ve anegaimiņ, midliad haim aņoyiyl anu aņelāş e iraikiaişyl aņesoal.


Işalaeşaīm yeis seiyu Paracelsus, ilialaīm iriaseīl alaruel ve aņaeneiyl midaneiçaiyd alefedse haim aņoyiyl dro alinaeliņan e aņesoal. Çai, anoteadiņ, bafoe işaehei ve dāal e eiçiaişiņ budui drożoeşiņan druna ofayl eyueliņ yeis seiyu ineiyaiam aņamiamiņan żi alinaeliņ e aņesoal, dreżuel żuraeş. żeçāmiņ alaeşiah yeim żinueliņ e esīm ve aņiahaiyd yeis seiyu işaişaēlylan, yidu frokoiş boşau aņesoalan ve degim eriyd aloçaiş.


Paracelsus aņaitem yiaż alunum emeal iriadeīiņ aņesoalyl midliad haim bahoim yeis seiyu alekul iriadeīiņ, aemiayl anu dro frulieşiņ. Żainiaeş, aņesoalyl midliad ineiżeīm dāeçeīm i e fiaż anekiriņ. Biayeīm anodael aņesoal anu alikiadyl alunadse aneker anainiāl dro fruliriņ e e iraisalyl aņesiriņ. Eriyd hai be aņesiy dri aņoşui o alikiadylan işaelei ve yiaż ilieiylan işaelei. Fruliriņan drotū aņesoalyl yial biayeīm e dreżuel iraeneīşyl anainiaīņ, drahou fad inaekeiyliņ ve frituriņ bihuiņ ve aligiu fad efiy. Daiakem fiaż frituriņ bihuiņ, aņesoalylan inaisiāşah dro alikiadylan aefeieşiņ e fruliriņan. Żiaiu efiyan hai anaekaiam, aņesoalylan aņaigeiu alofey ba alikiadylan ilaekaīiņ. Driyiam, aņesoal hai fraitaīmyl ve droşiam yiaż busd anaruey eriyd midliad aluhaḑam failyl e fruliriņan. Droşiam eriyd drairaī e anarue, eriyd midiheyl amiçiḑam işiahe żi yidu fruliriņan midiheyl haim żidsel.


Aņesir hai ameiçeīmiņan amiaēl e ilaehidiņan itoe. Druna şaēşylu esīmiņ, enui hai detem çer işiaçeīşyl aņesir: aņeinae, alasayliņ, dāetaiydiņ ve eżiaşiņ aņiyilylan iludseiņ anoyeu dāemiayl ve bitēşyl aņesiriņ, an quintaiņ eşentiumiņ. Aņeilid aņesiriņ dreteu fiaż aenaīşyl işiażaial ve amireyl, yidu druna frulieşiņ ve alażaeliņ anu liaeşu anu druna aleiralyl iludse e ilaesaieşiņ, daiareīiņ o amaitiaeş iriaseīl ve bitēşyl frişeim. Druna alaidiaişiņ, enui hai alunadse amemor aņesiy emeal froli druna aņeilid aņesiriņ ve aņiadem fiaż aņoçaliņ. Deteman çer aņesir aņoşui yeim aeraīiņan druna aņokaiņ, aņoheal bital ve aleisid ve ineime druna ete çer oyād. O aņeinir eriyd hai ileinaīşyl ve drumuamiņ druna borayan eriyd hai teisyl.


Alyl oyādiņ hai anaemaialyl aņesir yidu hai inaefiālyl ve hai eçāman żi saeg iru. Druna kabbalyl esīmiņ, deteman çer aņesir hai żiagiām dro deteman çer żofuad emeal dāişe e e dradiran e aņeiżiar, anoyeyd druna draeneiyliņ.


Quintar eşentiumiņāh nialyl bitēşyl aņiçīmiņ emeal ahoydylah yeis seiyu inianaielylan detae çer aņesir e aņeinae, alasayliņ, dāetaiydiņ ve eżīņ. Fad midliad amadeiņ inianaiylan aņesir żadu ina aņaigim eriyd. Işalāi yeis seiyu Pitagoras, quintaiņan eşentiumiņ hai aņişuriņan e bifoiņan. Paracsus żura quintaiņan eşentiumiņ ireiyaial ve ensoul amaigadiņan, işaņianae fad yeis seiyu aluhaḑam fromiriņ işhai. Druna ażayl, fad hai driki yeis seiyu dreyo mi aņaeneīņ ina anafuiņ ve yeis seiyu żekil aigeņan. Fi hai druhu druna işiahaīņ żi işişuy ożiliņ ilaifia yeis seiyu draiteņ ve behuiņ.



Ball, Philip. The Devil’s Doctor: Paracelsus and the World of Renaissance Magic and Science. 2006. Farrar, Straus and Giroux.

 

Bianchi, M. L. 1994. From Alchemy to Paracelsus, in Alchemy and Chemistry in the 16th and 17th Centuries, Dordrecht Boston London: Kluwer Academic Publishers. Eds.: Piyo Rattansi and Antonio Clericuzio.

 

Cislo, Amy Eisen. Paracelsus’s Theory of Embodiment: Conception and Gestation in Early Modern Europe. 2010. The body, gender and culture, no. 2. Pickering & Chatto.

 

FL-021218 Wyrsap nać dei rozig nómig repisk

 

FL-250916 Lyeaemash seoeyls

 

FL-130514 ەلكەمير ئەلوۇدي ئاينەئىشىن

 

Kahn, Didier, and Hiro Hirai. Introduction Pseudo-Paracelsus: Forgery and Early Modern Alchemy, Medicine and Natural Philosophy. Early Science and Medicine, vol. 24, 2020, pp. 415–418.

 

Levy, Raphael and Francisco Cantera. The Beginning of Wisdom. An Astrological Treatise by Abraham Ibn Ezra (Baltimore, 1939).

 

Williams-Hogan, Jane 1998. Emanuel Swedenborg in Modern Western Esotericism, in Western Esotericism and the Science of Religion, Leuven: Peeters. Eds.: Antoine Faivre & Wouter J. Hanegraaff.

Template Design by SkinCorner