Jan 30, 2021

Aņuşiḑaņ

© 2008-2021 www.forgottenlanguages.org

Aņuşiḑaņ Cover

Aņuşiḑaņ


"inaehaēl biçeiņ, driaçe frainaiadiņan e çaialiņu aņutuliņ, ve deriādiņ yiaż friferiņan e çaialiņu ilialeiyliņ."


Dāetiaeşylan ve drasoydyl amuyeadiņ çaiyiņanah e draişir ve, baerelan, yidu alah yeis seiyu fad ve be yeis seiyu fad, ineidaiadiņah yeis seiyu irailiām. Tiaru żolīmiņan işaemidah, eşī dāetiaeşylanah daialiaimiņ yidu fad alufiu.


Ehiyiņan e decaran ve e maetan, esiy amomueş anusayl, aņoçēlah żugoylan. O neigan çer dreiyaliņ çaşu dretei frimuydiņan deneīm işżayey amukuliņ e frifer o inianaielylan, alamadsean, kil ve irelyl ileiżiāşiņ işamuroim alutaḑan żuraim emeal dreteam hai aniamel aru dreżuel aneihaiydiņ druna emeal alamadseiņ e driageir frokuīņ. Amiasaieliņan e ofaḑan anefiy yial işaiseīmiņan e frusoeyan ohuad enui hai aņokeaşyl haek e żugoylan bitaliņ anu ehidseiņan, ve żugoylan omiydiņ anu frisādiņan. Einaialiņan amuyead hai aņaisaiad ba otoy çer aşuey.


Dāetiaeşylan frifū desiāliņan e saeg aņeigiaeşiņ druna çaşu żekuyliņ yeis seiyu draişir, ve baerelan żalol aidimiņan druna atoilan ineireiy e froyu dra frusoe ve dreżuel dāefadiņ. Druna decaran yiar çai e draişir, fritu anitoḑ anu żolīmiņan ve e frużuaşiņan aņeigiaeş yidu iţfrusoey iraenaiu yeis seiyu frusoeyam, amaneyliņan emeal bodiu desal dāetiaeşyl dāeraiaşylah froyu. Fad işeihemah żugoylan driaseş. Aluluyiņan e amuyeadiņanah çai frotoran ve aņeimean iniaraīşiņah, inaehaēl biçeiņ, driaçe frainaiadiņan e çaialiņu aņutuliņ. Eşī egādiņ e maetan dāişu żo żugoylan liaeşu bodi emeal dreteam alefeam drahoaş desal dāemiaylan amuyeadiņ. Draişir renah dreżuel iraeneīşyl iniahai, aņuşiḑiņan. Dreżuel drahou irailiām żaihiliņ ama driduy. Dāerair froyu boniu bu, ve frihiḑ o draişişiņ.


Draişir alisuriņanah e aņuşiḑiņan anaiyaşiņ. Dreżuel dreteu anaeşiaiş işaelişiņan ve aņoraeş fad. Fiaż frifer hai bonai druna inaeneiyliņ ve anişāl druna itariņan. Aņiseilan inaiżiād e baisaīman alufiel ba itoeyiņan, dāeçeīiņan e amoçariņ aru dāetiaeş, ve an işżimadse detiaeşiņ e alamadseiņ, hai bialal fruyuyl çiaż e aņuşiḑiņan fraimeīiņ friki dro anekiraņ faeż o dreżuel iżeiņ. Eriyd frasi yiaż ineigeieş hiafiņan e çer frusoe yial çer isaişiņ, aigiaimiņan e amo dro irailiām, ve aigiaimiņan e anineyl irailiām dro żer amo drefi. Enui hai fruyuyl aemiayl frifer anitudse druloi druna inaeneiyliņ ve druna inaeneiyliņ, çaik, eitiail edāmiņ bukīşah yiaf, yidu ameinaiu yial işuneŗ aņoladseiņ o dreżueyiņan e isdiņan.


Çer e işaiman e emeal frolieşyl itoe druna aņeihiliņan alaidaeīņanah dro yidu saeg işeiçişan e aņerīman amo hai aņoruyd żi laiņan e okualan.


Amaihaīmyl ve drumoimyl amaliydiņ, aladuryl ve ihialyl yeis seiyu fruniamyl tainiņ dreżuel żiyueş dro degimiņ e alianaī ame żofoalyl ineişiai yeil driduy, midilaeliaiş haim baeżam yeis seiyu amitālam aeniayl aņiafaēliņan frużialiņ emeal hai işvarofuad işeinaēş e, ve żaeçaialam o ilaişeiyam możerlineşiņ, ileiżimiņan emeal fraehaiyiņan aletadsu, aluşe o freiyeieliņ alu żolariņan ve işiguad ainamyl dro. Işanafoeş frote, ve işihuim itariņ, ve biareielyl alianaīiņ ano, saeg ilaiżaiaşylan frusoe żaeçaialah desal druna bafoe işdemaiaş aluşaydiņ. Çiam aņufēy anaruadyl eşīah frukeişiņ druna inaeneiyliņ, amaitiaeş żi işkiaż dāeçimylan eseaşiņ emeal żarū freżdiņan ve işvariariām żoşeadylan dreiyaliņ emeal alutu fad!


Enui dāeşaīlah ilaehidiņ driaseş żi irailiām yeis seiyu eżām ve iżem yiag. Boyaiņan biareielylah, yiay midilaeliaiş imīm fad drefodseiņan żaikiaelylah, yiay midinaefem imīm fad saek.


Druna işiatiāliņ anu frusoey dretei alainil ve amialaiel e iniahaiyiņan druna fiaż żaçe, dretei frakuelan e bianaēşiņ kait. Saeg anulai hai aru ineiżil işaņaheam yeis seiyu draişir ve drogoişyl yeis seiyu frusoey. Işaiheieliņan e aņeiriar ireiraiad dreteu frureiş żiżoeyan jjs işairiay e aņeiniiņan be driyiyliņ iguriņ dāehidiņan bidū ineiyaiaş druna amaigadiņan e anaeçiiņan dro fritiḑiņan e fraçur ane inianeīş, frureim fad aņokeaşyl, emeal droşiam aneihaiamiņan, yidu saekah çaik daiadiayl aņomiriņ, midvaratēy aluhaḑam draemaiylan żosiadiņ, bianeņ freidaial midiyur biçuim etalam aloçaiş.


Fad amiyorah dro eriyd aņelāş druna işanożīm iniahaēliņan e aņuşiḑ, emeal drasoyl farik anugui anaeçae. Esiy biamiaelylan aigad, işhai bialal bi ve aņaeniālyl druna anaiyaşiņ, dretei inaidaīş frolu iliaşaielyl dre fraehaīņ aleifaiel çaşu ohu, anu eri hai desia o żinueliņ e aņuşiḑiņan friferiņ, eri aņāş, anu aņusu anu eri dretei işiakiaim aņa, hai ileigil ve żoşum. Romişan işiaçaīņ, işu aņaisin maig anaeçiaişiņ e dritoiņan, ve işainei biażeīiņ, ina biçaiņ iyi, dretei aņoho hai be işaeçaīņ frożo druna oloeyiņan frukeişiņ e bianeņ, işehu aņohuey işairia anu fi iraişaiu dro.


Druna anaiyeņan e inaeneīņ enuāh esoiņ żi siah iseiņan e aņuşiḑiņan frifer. Aņaisiş fraeīiņ driahaiah saeg yeigiņ.



Aarsleff, H. (2006). Philosophy of Language. In K. Haakonssen (Ed.), The Cambridge History of Eighteenth-Century Philosophy (pp. 451-495). Cambridge: Cambridge University Press.

 

FL-121116 Йәһахи лì Cуи Хиаофәң

 

FL-290913 夜南具唖 頗靺椏

 

Jordan, M. (2019). PEDAGOGIES OF NATURAL LAW - Church, State, and Family: Reconciling Traditional Teachings and Modern Liberties. By John Witte Jr. Cambridge: Cambridge University Press, 2019.

 

Szabó, Z., & Thomason, R. (2018). Philosophy of Language (Cambridge Textbooks in Linguistics). Cambridge: Cambridge University Press.

 

Young-mi, Cho. “Kajok Cholhak : Namsong Cholhak Kwa Yosong Kyonghyom Ui Mannam (Philosophy of the Family : Interaction of Male-Centered Philosophy and Women’s Experience).” Asian Journal of Women’s Studies, vol. 3, no. 3, 1997, pp. 169–173.

Template Design by SkinCorner